Sinterklaas nieuwsbrief van de Moeder’s Geuren Bloemenwierook 21% kortings actie vanaf nu! Gratis verzending vanaf € 35 (nl)

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Natuurlijke ingrediënten

Natuurlijke ingrediënten

De Moeder’s Spirituele Cosmetica is gemaakt met louter natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit. Alle producten zijn minimaal 72% biologisch. De meeste ingrediënten zijn 100% biologisch.

De producten zijn zeer geconcentreerd omdat er geen verdunningsmiddelen, zoals water, worden gebruikt. Dit betekent dat u beduidend minder van het product nodig heeft dan bij andere producten het geval is.*
Bijvoorbeeld: 25 ml scheerolie is genoeg om je 3 maanden te scheren. Bovendien is de scheerolie zo verzorgend dat een aftershave product overbodig is.

De ingrediënten komen uit Midden en Zuid-Amerika. Mayra Del Pilar Carcamo Berty**, de “uitvinder” van de Spirituele Cosmetica, kent alle projecten waar de ingrediënten vandaan komen. Zij heeft bijvoorbeeld voor de Aloë Vera gezocht naar de beste planten (dat is waar de planten op hun best zijn vanwege grondsamenstelling, klimaat, omgeving etc.) en die gevonden in Costa Rica. Alles wordt biologisch verbouwd, waardoor de prijs die voor de ingrediënten betaald wordt een eerlijke prijs is.
Nadat de ingrediënten zijn gekozen, worden ze volgens de formules en procedures van Mayra in een bedrijf in Zuid-Amerika tot producten verwerkt. Dit bedrijf is met hulp van haar opgezet.
Vervolgens gaan de producten naar Mayra’s bedrijf New Energy Essences in Nederland, waar nog ingrediënten aan de producten toegevoegd worden.
Uiteindelijk komen de producten in grootverpakking naar Almere om verpakt te worden als De Moeder’s Spirituele Cosmetica waarbij ook voel-gel oliën toegevoegd worden (waarvan alle ingrediënten uit India komen).

Multifunctionele ingrediënten

De meeste ingrediënten die in de Moeder’s Spirituele Cosmetica worden gebruikt, zijn zeer complexe stoffen. Zij kunnen een breed scala aan functies hebben. Elk ingrediënt draagt verschillende kwaliteiten in zich, waardoor het ingrediënt in verschillende producten een andere functie kan uitoefenen. Een ingrediënt kan in het ene product een beschermende functie hebben, maar in een ander product kan zijn helende kwaliteit de overhand hebben. De bewust gekozen samenstelling van het product bepaalt welke kwaliteit of functie naar voren komt. Elk product van de Moeder’s Spirituele Cosmetica is een unieke samenwerking tussen verschillende ingrediënten.
De meeste cosmetica producten zijn samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek. In dat soort onderzoek kijkt men naar de effecten en het resultaat van een stofje op de huid. Aan de werking wordt (meestal) geen aandacht besteed, omdat dat soort onderzoek heel duur is en (wettelijk) niet nodig voor cosmetische producten. Alle stofjes worden apart getest op resultaat en vervolgens wordt het samengestelde product getest.
Dat de Moeder’s Spirituele Cosmetica juist kijkt naar de onderlinge werking van de ingrediënten en vervolgens naar de samenhang en samenwerking tussen de ingrediënten voor een bepaald doel, maakt het tot een zeer bijzonder en uniek product.
Wij noemen het een Bewust Product. Een product dat bewust samengesteld en gemaakt is en zelf bewust is van haar werking en haar doel. De Moeder’s Spirituele Cosmetica geeft werkelijk je huid haar stem terug. Je kunt de werking bewust ervaren, voelen en volgen.

*Op het etiket van (cosmetische) producten staan de ingrediënten vermeld in volgorde van hoeveelheid. Als een etiket begint met Aqua betekent het dat water het hoofdbestanddeel is. De hoeveelheid water geeft de verdunning aan.

**Mayra Del Pilar Carcamo Berty is de “uitvinder” van de Spirituele Cosmetica. Zij komt uit Noordwest Colombia, het land van de Wayuu indianen. Zij is als dochter van de plaatselijke Sjamaan verkozen als voortzetter van een eeuwenoude traditie. Vanaf haar geboorte is zij door haar vader en de meesters van haar stam onderwezen in de mystiek, de schoonheid en verborgen krachten van de natuur. Binnen de kaders van deze oertraditie heeft zij haar spirituele gaven kunnen ontwikkelen, waaronder het vermogen om via haar reukzin met de natuur te communiceren.
Wilt u meer weten over Mayra en/of wilt u een behandeling van haar. Bezoek www.newenergyessences.nl of mail naar info@newenergyessences.nl.

Hieronder vindt u de ingrediënten die wij gebruiken in de Moeder’s Spirituele Cosmetica. Voor uw gemak hebben we ze onderverdeeld in Algemene Ingrediënten, Waxen, Boters en Oliën, Waters en Extracten.

Algemene Ingrediënten

Aloë Vera Gel (Aloë barbadensis)

De Aloë Vera gel wordt gewonnen uit de Aloë barbadensis plant. Deze tropische plant staat bekend om haar hydraterende, kalmerende en helende eigenschappen. De plant wordt al eeuwen gebruikt om huidaandoeningen te behandelen. Dit is een van de redenen waarom het sap van de Aloë in bijna alle huidverzorgingproducten verwerkt wordt. De chemische analyse van de Aloë laat waardevolle nutriënten zien zoals Mucopolysacharides, calcium, aluminium, ijzer, magnesium, natrium kalium en meer dan 20 aminozuren en koolhydraten. De ware Aloë Vera is waterig en dun. De meeste producten die op de markt te vinden zijn, zijn chemisch dik gemaakt en sterk verdund. De echte Aloë Vera is te herkenen aan haar typische geur.

Citric Acid

Citroenzuur wordt in de cosmetische industrie gebruikt als conserveermiddel. Het komt uit citrusvruchten, door gisting van ruwe suikers. Citroenzuur heeft antioxiderende en tonificerende eigenschappen. Citroenzuur is één van de Alpha Hydroxy zuren. AHA’ s wordt niet alleen gebruikt om rimpels te verminderen maar ook om de huid te bleken. De Alpha Hydroxy zure huidbehandelingen worden eenvoudig samengesteld uit melkzuur (melk), citroenzuur (citrusvrucht), Glycolic (suikerriet), appel (appelen), en wijnsteen (druiven) zuren.

Glycerin, Kosher Vegetable

Plantaardige Glycerine wordt verkregen door alkali(base) aan vetten en vaste oliën toe te voegen. Glycerine is een vochtvasthoudend middel die vochtigheid van de lucht aan de huid hecht. Plantaardige glycerine is een verzachtend middel, dat de huid hydrateert, en het ruwe gevoel, barsten en irritatie vemindert. Glycerine heeft een hoge Hydrofiele (water) factor en een lage Lipophilic (vette) factor.

Grapefruit Seed

Het uittreksel wordt van de droge, gemalen zaden en de pulp van grapefruit gemaakt. Het is een natuurlijk conserveermiddel, ontsmettingsmiddel, niet-toxisch, met een breed Antimicrobial Spectrum. Bevat in water oplosbare Bioflavanoids.

Honey

Honing, gewonnen uit de nectar van bloemen, door bijen vervaardigd. Gebruikt sinds Egyptische tijden voor geneeskrachtige en cosmetische doeleinden. Honing zit vol vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen. Heeft een verzachtende, kalmerende en bevochtigende eigenschappen. Honing zorgt ervoor dat de huid zacht en jong aanvoelt. Honing reinigt de huid en heeft een natuurlijk antibacterieel effect. Bacteriën kunnen niet in honing leven. Honing laat een beschermende laag op de huid achter die fris en kalmerend aan voelt.

Gehydroliseerde Castor Oil

Wordt gewonnen uit het zaad van de Ricinus Communis.
De gehydroliseerde Castorolie is gedeeltelijk omgezet in water door hydrolyse.

Gehydroliseerde tarwe proteïne

Proteïne van tarwe die gedeeltelijk in water omgezet is door hydrolyse. Proteïnen zijn de stikstofdragers van levende cellen. Eiwitten bestaan uit reuze kettingen van aminozuren, de bouwstenen van het leven. De proteïnen van de tarwe laten een beschermende laag achter op de huid en het haar. Deze laag maakt het haar glad en vochtig.

Melk (Lactose)

Lactose is aanwezig in de melk van zoogdieren. Melk is een van de oudste ingrediënten die gebruikt worden in schoonheidsmiddelen. Melk werkt hydraterend, voedend en maakt dat de huid zacht, fris en jong aanvoelt. De proteïne in melk maken de huid glad en is een uitstekend reinigingsmiddel. Alpha Hydroxyzuren huid behandeling worden samengesteld o.a. uit melkzuren.

Geitenmelk (Lactose)

Geitenmelk laat de huid zijdezacht en fris aanvoelen. Het is een efficiënt huidreinigingsmiddel dat ook een hydraterende werking heeft. De proteïnen in geitenmelk maken dat de huid glad en jong aanvoelt. Melk heeft een hoog gehalte aan hydrofiele (water) en lipophilic (vette) factoren. Het heeft een uitstekende voedingswaarde, met proteïnen, vetten, vitaminen, aminozuren en calcium. Het wordt makkelijk opgenomen door de huid.

Haver aminozuren

Aminozuren die uit haver worden gewonnen. Aminozuren gebruikt het lichaam om proteïnen op te bouwen. Haver is een rijke bron van vitaminen en mineralen. Haver is rijk aan aminozuren, is bevochtigend, werkt kalmerend, verlicht jeuk.

Panthenol (Vitamin B Complex)

Goed voor het menselijke weefsels. Verbetert en verhoogt het vochtgehalte zowel van de huid als het haar. Werkt ontstekingsremmend, wordt snel geabsorbeerd, en beschermt tegen zon- en windschade.

Tocopherol (Vitamin E)

Natuurlijke vitamine E wordt verkregen door de vacuümdistillatie van eetbare plantaardige oliën. Werkt antioxiderend, is een natuurlijk conserveermiddel en beschermt tegen vrije radicalen. Vitamin E is een nuttig middel om de huid te helpen zichzelf te herstellend.

Hamamelis Virginiana

Ook wel Amerikaanse toverhazelaar genoemd. Het is een zeer geliefd ingrediënt in diverse schoonheidsproducten. Het werkt kalmerend en verkoelend. Het wordt gemaakt van de takjes en de bladeren van Hamamelis Virginiana.

Xanthan Gom (Polysaccharide gum)

Xanthan Gom is een Polysaccharide (natuurlijke suiker). Het wordt geproduceerd door de fermentatie van graansuiker. Het is een verdikmiddel. Vaak gebruikt in de voedselindustrie om producten dik te maken en te stabiliseren. Het kan worden toegevoegd om een cosmetisch product dik te maken. Het is moeilijk om mee te werken aangezien het niet volledig in water oplost.

Waxen

Jojoba was (Simmondsia Chinensis)

Een Semisolid fractie van Jojoba olie. Gebruikt als zachte natuurlijke Exfoliante.

Boter & Olie

Aloe Vera boter (Cocos Nucifera Oil / Aloe Barbadensis Extract)

De boter van Aloë is een extract van aloë barbadensis, in een kokosnoten vettige fractie. Het is stevig bij kamertemperatuur, maar smelt op de huid.

Aloë Vera olie (Aloë barbadensis miller)

Aloë Vera olie wordt geproduceerd door de bladeren van Aloë Vera in sojaolie te macereren.

Zoete amandel boter (Prunus Amygdales Dulcis)

Zoete amandel boter (Prunus Amygdales Dulcis)

Zoete amandel olie (Prunus Amygdale Dulciss)

De zoete amandelolie wordt gewonnen uit de rijpe amandelpitten. Deze olie bestaat hoofdzakelijk uit oliezuur (69%), essentiële onverzadigde vetzuren (25%), Sterolins (5 tot 1%) en vitamine E. Het is een lichte bijna geurloze olie. De zoete amandelolie beschikt over een grote voedingswaarde en is geschikt voor alle huidtype.

Abrikoospit olie (Prunus Armeniaca)

De olie van de abrikoospit bezit 30% onverzadigde essentiële vetzuren. De olie is gelijkwaardig in gewicht aan menselijke vetafscheiding. Uiterst voedend voor de huid en uitstekend voor gebruik rond de ogen en de hals.

Avocado olie (Persea Americana)

De olie van de avocado wordt gemaakt van de pulp van avocadofruit. Het is rijk aan therapeutische componenten. De olie van de avocado bevat meer dan 20% essentiële onverzadigde vetzuren. Het bevat vitaminen A, C, D en E, proteïnen, Beta-carotene, Lecithine, vetzuren en Kalium.

Castor olie (Ricinus Communis)

Castorolie wordt gehaald uit zaad van de Ricinus Comuminis plant. Het is hoofdzakelijk samengesteld uit Ricinoleic zuur (87%), een vetzuur met een ongebruikelijke moleculaire structuur.

Carrotolie

Is rijk aan Bètacarotine, Pro-Vitamine A, Vitaminen A & E.

Cacaoboter (Theobroma Cacao)

Cacaoboter is het vaste vet van het geroosterde zaad van de cacaobonen.

Kokosnoot olie (Cocos Nucifera)

De olie van de kokosnoot wordt uitgeperst uit kokosnotenpitten.

Veenbeszaad olie

Een essentieel vetzuurolie. Het is de enige beschikbare olie met een één tot één verhouding van Omega 6 (Linolenic) aan Omega 3 (Alpha–Linolenic) vetzuren. De olie van de veenbeszaad heeft oxidatieve stabiliteit en bevat 70% essentiële vetzuren, wat deze olie tot het een buitengewoon verzachtend middel voor de huid maakt.

Avond roos (Oenothers Bennis)

De teunisbloemolie (avondroos) wordt gewonnen uit de zaden van de teunisbloem. De naam komt uit het feit dat deze bloemen in de avond tot bloei komen. De teunisbloemolie heeft een hoog gamma aan Linolenic zuur.

Druivenpit olie (Vitis Vinifera)

De druivenpit olie wordt gemaakt van de zaden van wijn producerende druiven. Het is een vrijwel geurloze olie. Bevat vitaminen, mineralen en proteïnen.

Hennepzaad olie (Cannabis Sativa)

Hennepzaadolie wordt gewonnen uit het zaad van De Cannabis Sativa. Hennepzaad bevat proteïnen en het vet is van uitstekende kwaliteit. De natuurlijke olie van het hennepzaad is donkergroen en heeft een nootachtige rijke geur.

Jojoba olie (Simmondsia Chinensis)

De olie is koud geperst van de noten van de Jojoba boom. De Jojoba boom wordt gecultiveerd in Californië, Arizona, Mexico en Israël. Technisch gezien is Jojoba geen olie, maar een vloeibare was-ester met een lange onverzadigde koolstofketting. De esters van Jojoba zijn samengesteld uit rechte kettingalcoholen. Het zuur en de alcoholgedeelten hebben 20 of 22 koolstofatomen en één onverzadigde band. Technisch gezien lijkt dit op menselijke vetafscheiding: de natuurlijke deklaag die ons lichaam produceert om de huid te beschermen.

Kokum boter (Garcinia Indica)

De boter van Kokum wordt verkregen uit het fruit van de boom Garcina Indica die in India wordt gekweekt. Het is een stevige, stabiele harde boter, die bij contact met de huid smelt.

Mango Boter (Mangifera Indica)

Gewonnen uit de pit van mangofruit. De boter is stijf. De boom van de Mango is een tropische altijd groene boom te vinden in o.a. India, Zuidoost Azië, Zuid-Amerika. Mango is rijk aan voedende vezels en word in Zuid-Amerikaanse landen beschouwd als fruit van het volk.

Neem olie (Azadriachta Indica)

Neem olie is een van de bekendste natuurproduct uit India. Veelvoudig gebruikt als antibacterieel, antiviraal. schimmeldodend, antiseptische, antiparasitic agent in toiletries, zeep, tandpasta en huid en haar producten.

Palmolie (Elaesis Guineesis)

Palmolie wordt verkregen uit het fruit of het zaad van de Afrikaanse palmolieboom. Een rijke bron van Vitamine A. Palmolie is het meest waardevol wanneer het gecombineerd wordt met andere oliën zoals kokosnootolie en olijf olie. Het is minder in water oplosbaar en verzet zich vaak tegen smelting.

Framboos zaad olie

Een andere nieuwe toevoeging aan de lijst van bruikbare essentiële vettige zuurhoudende oliën. Het bevat 83% essentiële vetzuren. De zaadolie van de framboos is verzachtend, smeert goed, conditioneert uitstekkend, biedt bescherming aan de huid en versterkt het vochtigheidsbehoud van de huid. Deze olie heeft UV absorberende eigenschappen, bevat hoge concentraties aan gemengde Tocoferol, Tocotrienols en Carotenoïden. Deze olie heeft een milde frambozenaroma.

Rosa mosqueta, bottel olie (Rosa Mosqueta)

Gewonnen uit bottel van de wilde en hybride Rosa Mosqueta uit Zuid-Amerika. Zuivere rosa mosqueta olie heeft een typische kleur en geur die herkenbaar en duidelijk verschillend is van nagemaakte oliën. De olie van de Rosa Mosqueta is een rijke bron van Omega-3 en Omega-6 vetzuren, Linolenic zuur (GLA) en Vitamine C. Deze olie heeft verzachtende en regeneratieve eigenschappen.

Safflower olie (Carthamus Tinctoorius)

De Catharmus Tinctoorius is een eenjarige plant en groeit in Mediterrane landen. Het wordt ook gekweekt in Europa en de Verenigde Staten. Het kan door persing of een oplosbare extractie worden verkregen. Deze plant heeft één van de hoogste Linoleic zuur (70%) gehalten van alle oliën.

Sheaboom olie (Butyrospermum Parkii)

De Olie van de sheaboom (Parkii Butyrospermum) wordt verkregen na koude persing van de vruchten (zaden) van de Sheaboom.

Sheaboom boter (Butyrospermum Parkii)

De boter van de sheaboom is stevig en wordt gewonnen uit het natuurlijke vet dat uit de sheaboom wordt verkregen. Het groeit in West- en Centraal Afrika. De boter van de sheaboom werkt zeer verzachtend. Het is een uitstekend huid therapeutisch middel. Bevat vitamine A, E, en is zeer compatibel met de huid. De boter van de sheaboom heeft een hoog gehalte aan Cinnamic esters, die Antimicrobial en bevochtigende eigenschappen hebben. Het biedt bescherming tegen de UV straling. Het smelt gemakkelijk bij huidtemperatuur. Het is zeer voedzaam voor de huid.

Kokosnoot olie

Deze olie wordt koud geperst uit de kokosnoot. Het is zuiver, natuurlijk en ongeraffineerd. Het is een uitstekende tafelolie, verrijkt veel voedsel met haar natuurlijke aroma. Het is ook één van de veiligste en meest efficiënte vochtregulerende en veelzijdige natuurproducten. Als verzadigde olie is het uiterst stabiel met een bijna onbepaalde houdbaarheidsperiode. Het is uniek en rijk aan lauric vetzuur. Het is ook bekend dat kokosnootolie anti-microbial en antibacteriële eigenschappen bezit.

Waters

Komkommer water (Cucumis Sativus)

Het distillaat van de komkommer (Sativus Cucumis) heeft op de huid een verkoelend en kalmerend effect. Een milde astringente. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, vermindert ontstekingen en werkt goed tegen irritaties. Er werd gezegd dat Cleopatra komkommersap gebruikte om haar huid te verzorgen.

Roze water (Rosa Damascena)

Roze water is een bijproduct dat ontstaat tijdens het produceren van essentiële olie. Het maakt de huid zacht, en heeft kalmerend eigenschappen.

Hamamelis water (Hamamelis Virginiana)

Gemaakt van de bladeren en de takjes van wilde Hamamelis. De Amerikaanse toverhazelaar wordt gebruikt in vele cosmetische producten. Het heeft een lange geschiedenis van traditioneel en alternatief geneeskundig gebruik. Het werkt kalmerend, verfrissend en ontstekingsremmend. De actieve ingrediënten zijn tannine.

Lavendel Water

Extracten

Stellaria extract (Stellaria Media)

Nuttig bij de behandeling van pijnlijke plekken, abcessen, huidirritatie en huidontstekingen.

Groene thee extract (Camellia Sinensis)

Gewonnen uit de bladeren van de Camellia Sinensis. Gebruikt in cosmetische producten om wallen rond de ogen te verminderen. Groene thee heeft astringente eigenschappen wegens de tannine inhoud. Groene thee bevat samenstellingen die een antioxiderend effect hebben.

Heemst extract (Althea Officinalis)

Heemst extract is verzachtend, kalmerend en ontstekingsremmend. Het wordt al eeuwen gebruikt bij de behandeling van wonden.

Netelblad extract (Urtica Dioica)

Rijk aan mineralen en planthormonen. Stimuleert de haargroei.

Avena extract (Avena Sativa)

Werkt kalmerend en verzachtend voor de huid.

Iep extract (Ulmus Fulva)

Gewonen uit de schors van de Noord-amerikaanse iep. Goed tegen huidirritatie. Is verzachtend en heeft een licht astringerend effect.

Aloë Vera extract (Aloë Barbadensis)

Het organische extract van het Aloë wordt geperst uit de Aloë Vera plant. De bladeren slaan veel water op. Aloë Vera verbetert, hydrateert en kalmeert de huid.
De chemische analyse van de Aloë Vera sap toont de aanwezigheid aan van Mucopolysacharides. Aloë Vera bevat cellulose, mineralen, Calcium, Aluminium, IJzer, Zink, Magnesium, Natrium, 20 aminozuren en koolhydraten.

Zwarte thee extract (Camellia Sinensis)

Camellia Sinensis is de Latijnse naam van deze zwarte theeplant. Het organische zwarte extract van de thee (Sinensis van de Camelia) een altijd groene struik die in subtropische gebieden groeit. De zwarte, witte en groene thee komt uit dezelfde plant. De thee wordt gemaakt van de jongste en tederste bladeren; geoogst vanaf de bovenkant van de struik, deze bladeren bevatten het voedendste en rijkste deel van de plantcomponenten. Alle theeën bevatten vier de belangrijkste componenten: vitaminen C, A, B, K, essentiële oliën, Polyphenols en Cafeïne. Thee bevat ook sporen van mineralen zoals kalium & calcium.

Blauwgroen algen extract (Aphanizomenon Flos-aque)

De blauwgroene alg komt voor in de dalen van de Cascades rond Klamath in Oregon. Het is de zuiverste en meest voedende intacte alg in de wereld. De blauwgroene alg is een wild en organisch eencellig microscopisch organisme. Het is rijk aan mineralen, Chlorofyl, Vitaminen B, Beta-Carotene, Provitamine A, Lipiden, actieve enzymen, essentiële Aminozuren, Nuclenic zuren, DHA en EPA vetzuren.

Calendula extract (Calendula Officinalis)

Organisch extract van Calendula bevat Calendula samenstellingen van de alcoholen van het Triterpeen alcoholen, Flavonoides, Hydroxycoumanrins, Carotinioids en vluchtige olie. Het werkt antimicrobials, antiviral en ontstekingsremmend.

Carrot extract (Daucus Carota Sativa)

Heeft buitengewone huidbeschermende en herstellende eigenschappen. Het is een natuurlijk bron van Carotine. Het bevat suikers, proteïnen, ook minerale zouten en kleine hoeveelheden vitamine C, B, en B2.

Cinnamon extract (Cinnamomum Cassia)

Kaneel bevat vluchtige olie, Diterpenes, Oligomeric Proanthocyanidins en plantaardig gom. Kaneel is antibacterieel, en mild irritant. Kaneel heeft ook een mild oestrogeeneffect.

Gember extract (Zingiber Officinale)

Het extract van gember bevat vluchtige olie, Aryl Alkanes, Gingerols, Shogaols, Gingerdiols, Diarythepianoids en zetmeel.

Druivenwortel extract (Vitis Vinifera)

Het organische extract van de wortel van de druivenplant werkt schimmel- en bacteriedodend.

Safflower extract (Carthamus Tinctorius)

Het extract van de Carthamus Tinctorius bloem wordt traditioneel gebruikt om huidaandoeningen te behandelen.

Geef een antwoord

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch