Dit is een recept dat we altijd op onze Open Dagen (voor winkeliers) maken. Tijdens en na de Open Dagen krijgen we altijd het verzoek om het recept toe te sturen. Voor iedereen die benieuwd is naar een yogurtcake met een Indiaase inslag, hieronder het recept!

Benodigdheden:

1. 5 eieren
2. 275 gram zelfrijzend bakmeel
3. 200 gram basterdsuiker
4. 250 gram boeren yoghurt
5. 75 gram fijngemalen cashewnoten
6. fijn geraspte schil van een limoen
7. 1 verse mango of uitgelekte mango uit een 1⁄2 liter blik
8. 1⁄2theelepel gemberpoeder
9. 1⁄2 theelepel kaneel
10. 1⁄2theelepel gemalen kardemom
11. 1⁄2 theelepel rommelkruid (lijkt op koekkruiden met een vrij specifieke anijssmaak)
12. 1 mespuntje gemalen geelwortel
13. rechthoekige ovenschaal
14. een vel bakpapier
15. evt. Wat paneermeel

Bereiding:

* Mix de eieren met de suiker in een keukenmachine met garde.
* Roer er daarna de yoghurt door (laat nog even doormixen).
* Zeef de bloem en schep dit door het ei/yoghurtmengsel (laat maar doormixen).
* Zet de oven aan op 180 graden (hete luchtoven op 160 graden) om voor te verwarmen. * Voeg ook de kruiden toe (no. 8 t/m 12) plus de fijngemalen cashewnoten en limoenrasp. Laat het gerust nog even doormixen.
* Ondertussen bedek je de ovenschotel met het bakpapier.
* Gebruik wat paneermeel op de bodem als je de mango uit blik neemt. Verdeel stukjes/schijfjes mango over de bodem van de schotel.
* Neem dan het beslag en giet het voorzichtig over de mangopartjes heen.
* Zet de schaal in de oven voor 40 minuten. Na deze tijd prik je even in het midden van de cake of hij gaar is. Dat zie je als je prikker schoon uit de cake komt. Zo nee, nog even laten staan, zo ja, eruit halen en laten afkoelen.
Je kunt altijd bij herhaling van het bakken, wat verhoudingen van bijvoorbeeld de kruiden aanpassen aan je eigen smaak.